Podzemlje! Beseda, ki te takoj spomni na nečedne mafijske posle na jugu Italije. Pa ni tako. Kraj Podzemelj je majhna vasica ob Kolpi. Kaj več o njej lahko najdete na http://www2.arnes.si/~ssnmcrnom5/bela/mbajuk/podzemelj.html.

 

V njeni bližini se nahaja Kamp Podzemelj. V senci dreves ob Kolpi je miren kraj za počitek (če ni nepotrebnega večernega hrupa v kampu, kar smo na žalost doživeli). V kampu je restavracija, ki se s pestrostjo ponudbe ne more pohvaliti. Tudi čistoča sanitarij je bila daleč od pričakovanj.

 

01

Kljub pripombam, smo doživeli prijeten vikend, ki ga želimo predstaviti in upam, da ga bomo tudi ponovili. V ta kraj nas je zvabila družina Prelog, ki jih boste spoznali kar med dogajanji. Naše šotore smo postavili pod velik javor, ki nam je zagotavljal prijetno senco.

02

 

Prvi dan smo imeli največ dela s sestavljanjem Primoževega čolna, kar prikazujejo slike (logistična podpora je zatajila, večina delov je bila odveč).

 

03 04 05 06

 

Za naš veliki podvig so Prelogovi izbrali pot od Vinice do Adlešičev, ki bi po izračunih (Anja?) morala biti dolga cca 15 km, kar bi zmogli v cca 5 urah. Ker so bili za logistično podporo zadolženi Prelogovi, je že to dejstvo nakazovalo na veselo zgodbo, polno zapletov in dogodivščin.

 

07 08 09 10

 

11  Že na začetku se je hotela Irena odpeljati kar na najdenem motorju 
  (verjetno ji je bilo kasneje, žal da se ni).

 

Po šest urnem veslanju smo žejni in predvsem lačni in utrujeni Kolpo zapustili v kraju Žuniči. Takrat smo izvedli, da  je naša predvidena pot dolga skoraj 30km in da je za naš čoln vodostaj Kolpe prenizek. Zvečer se je utrujenost kar jasno prikazovala na obrazu in noben hrup nas ni motil pri spanju.

 

12 13 14 15

 

Vsekakor nas Kolpa ni razočarala in se bomo še vrnili. Pot od Vinice do Adlešičev moramo premagati ... vendar ob boljši pripravi (hrana) ... četudi vmes kampiramo ...  upamo, da že naslednje leto ...

 

20 21 23 25 24 26

Zabeležil: fotograf in pisec besedila: Davorin Kelenc
Dne:  18.7. do 20.7.2003